Prosjekter

Foto: Eirill Delonge

De Blåkledde

Farfar har alltid fortalt Tom eventyr fra norskekysten. En dag forteller farfar et nytt eventyr om den gamle mannen og den lille gutten, som skiller seg fra de andre. Tom forstår at farfaren snart skal forsvinne på samme måte som den gamle mannen i eventyret. Dette fører Tom ut på en reise inn i farfars eventyr på leting etter noe som kanskje kan redde farfaren hans.

De Blåkledde er en fartsfylt, leken og alvorlig forestilling for 5.-7. klassinger. Med bakgrunn i gamle myter fra norskekysten behandler forestillingen temaet savn, sorg, frykt og kjærlighet (døden).

 • Av og med Matias Bjune Pedersen og Peter Kolbjørnsen.

 • Scenografi av Trym Flikke

 • Musikk av Petter Dahle.

Bakgrunn for prosjektet: Forestillingen De Blåkledde er inspirert av Kamilla Sajetz Mathisens arbeid med å samle informasjon om mytiske skapninger langs norskekysten fra bøker, arkiver, publikasjoner, folkeminner, sagn og eventyr. Salten Friteater har fått lov til å bruke hennes research om Havhulderfolket/De Blåkledde til å skrive denne forestillingen.

Støtte: Forestillingen er blitt til med støtte Nordland Teater, Seanse, Kulturrådet - Fri scenekunst teater, Fond for lyd og bilde, Davvi - Senter for scenekunst (produsentstøtte), Samfunnsløftet og Fond for frilansere.

Foto: Eirill Delonge

Bergtatt


En ung gutt leker i fjæra, og kommer over en merkelig skapning som ser ut som ei lita jente. Han blir nysgjerrig, men selv om hun ser snill ut - er hun det?

 • Regi: Ida Hevrøy

 • Medskapende skuespillere: Matias Bjune Pedersen og Vilde Haug

 • Musikk: Bodø Rythm Group


Barneforestilling satt opp sommeren 2021 i samarbeid med Nordland Musikkfestuke.

Forestillinga har vært på turné i den kulturelle Skolesekken høsten 2020, og skal på turné i høsten 2022.


Gáhtot - bortkommet rein

To pitesamiske søsken leter etter reinflokken sin, men forstår at problemet deres henger sammen med langt større problemer i naturen.


 • Regi og tekst: Ida Hevrøy, Matias Bjune Pedersen, Thea Mohagen Lekang

 • Skuespillere: Marie Skogvang Stork, Matias Bjune Pedersen, Dina Cecilie Næss

 • Scenografi, lysdesign: Oda Holmvik Bredvold

 • Kostymer: Margareth Ranberg

 • Figurmakere: Pia Gullichsen, Jan Holden

 • Musikk: Bodø Rythm Group


Barneforestilling satt opp sommeren 2021 i forbindelse med Nordland Musikkfestuke i Stormen Bibliotek i Bodø, i samarbeid med Duodarra Ráfe.


Fersk betong


"... og lukten er tung, sterk og søt. Ut av bygningene, i store klaser, springer det ut blomster. og så fort at man kan med det blotte øye se knoppene briste."

Video og lydinstallasjon, av Mathias Teis Nyhagen Asplund og Matias Bjune Pedersen, i samarbeid med Bodø 2024.


Installert i Stormen Bibliotek under Ny-Byfestivalen, og på Beddingen Kulturhus under Gjenbruksuka.

Salten sommerteater

2020 og 2021 - Gratis teaterkurs for barn og unge i Rensåsparken i Bodø, med avsluttende åpen forestilling. Støttet av Bodø Kommune.

Arrangert av Maiken Vembre og Matias Bjune Pedersen. I 2021 fikk de med seg musiker Audun Mathisen Anvik på laget. Det ble arrangert i Beddingen Kulturhus i Bodø.